שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

הערה: מטרתו של דף זה היא לתת תשובות פשוטות וקצרות לשאלות שעלו באינטראקציה שלי עם תלמידים בתחילת הדרך.
תשובות אלו אינן תחליף ללימוד רציני.  
  • ?מה ההבדל בין איינגאר יוגה לשיטות יוגה אחרות

    כמו הרוב המכריע של שיטות היוגה, גם יוגה בשיטת איינגאר מתבססת על "היוגה סוטרה של פאטאנג'אלי". חיבור עתיק זה, המתוארך על פי חוקרים שונים לתקופה שבין 200-500 שנה לפנה"ס,  מרכז בתמציתיות רבה ידע עתיק שנמסר מפה לאוזן במשך אלפי שנים בהודו. 

    על פי פאטאנג'אלי, מטרת התרגול ביוגה היא להרגיע את פעילות המחשבות, כך שהתודעה תגיע למצב של נוכחות ערה ושקטה.  אז מערכות הגוף פועלות מעצמן, ללא הפעלה מצד המתרגל, ואפשר להרגיש את הטבע הראשוני של הקיום.  

    הדרך שפאטאנג'אלי מציע כדי להגיע למצב התודעה הזה מושתתת על שני עקרונות: אימון והשתחררות מהשתוקקות. שיטות היוגה נבדלות ביניהן בדרכים למימוש שני העקרונות האלה. 

    איינגאר יוגה שייכת לקבוצת השיטות המכונה האטה יוגה. בשיטה זו, האימון מתמקד בתרגילים הגופניים ובתרגילי הנשימה ככלי הלימוד העיקרי. ב.ק.ס. איינגאר, מפתח השיטה, סבר כי  דרך התרגול הזה ניתן לחשוף  את המתרגל באופן חווייתי לכל "שמונת אברי היוגה,"  אליהם מתייחס פאטאנג'אלי בחיבורו: יאמה (עקרונות ההתנהלות בין אדם לחברו), ניאמה (עקרונות ההתנהלות בין אדם לעצמו),  אסאנה (תנוחות היוגה), פראניימה (הנשימה היוגית), פראטיארה (השקטת החושים ועידון הקשב אל המרחב הפנימי), דהרנה (מדיטציה עם מיקוד באובייקט),  דהינה (מדיטציה עם מיקוד במרחב), סמדהי (מדיטציה ללא מיקוד, היספגות אל המרחב)

    בשיטת איינגאר מרבית התרגול מוקדש לשהיה בתנוחות יוגה סטטיות. הדגש הוא על דיוק במנח הגוף כדי למנוע עומסים מזיקים על עמוד השדרה. יש הקפדה על צורת הכניסה לתנוחה, על ויסות והתאמה של השהיה בתנוחה ליכולות של המתרגל, ועל צורת היציאה מהתנוחה. חלק מהותי של השיטה הוא שימוש בעזרים, כגון קוביות, שמיכות, חגורות ובולסטרים. מטרת העזרים היא לאפשר לכל אדם להגיע בתנוחה ל"יציבות נינוחה", המאפשרת לו לנשום בחופשיות ולחוות את התועלות של התנוחה.

    חלק מרכזי בעבודתו של איינגאר היה מיסוד שיטתה הסמכה של מורים והקפדה על יישומה. גם היום, שנים אחרי מותו בשנת 2014, המרכז בפונה משמש כמקור הידע והאתיקה של הוראת השיטה בכל העולם. קורסי ההסמכה של מורי איינגאר ידועים כמוקפדים ביותר, עם דגש רב על בטיחות בתרגול ועל יוגה שיקומית.

  • ?אומרים שאיינגאר יוגה היא שיטת תרגול קשוחה. למה זה כדאי לי

    מר איינגאר השתית את ההנחיות על היכולות האישיות שלו, שהיו גבוהות מאד. אך בד בבד הוא וממשיכי דרכו פיתחו דרכי הוראה ועזרים להתאמת התנוחות למצבי חיים ומצבי בריאות שונים. השיטה שמה דגש מיוחד על תרגילי חימום בתחילת כל שיעור ולימוד התנוחות בהדרגה, שלב אחרי שלב. לכן, בשיטת איינגאר יש אכן דרישה לדיוק בתנוחה, אך מצד שני התרגול הוא בטוח, הדרגתי ומותאם ליכולות של הלומד.

  • ?יש לי כאבים. האם אני יכול לתרגל יוגה

    תלוי מאד איזה כאבים. תשובה מדוייקת יכולה להינתן רק לאחר בירור אופי הכאב והמקור שלו בשיחה אישית. ככלל, תרגול יוגה מעודד זרימה וחילוף חומרים בגוף, ועל כן יכול לסייע במספר גדול של מצבי מחלה או תסמינים, כמו לחץ דם גבוה, בעיות במערכת העיכול, או בעיות עצביות. כמוכן תרגול יוגה יכול להחליש ואף להעלים תופעות הנובעות מיציבה לא נכונה, כגון כאבים בגב תחתון או בעיות מפרקים, ומנשימה לא נכונה. מר איינגאר פיתח מאד את תחום היוגה הטיפולית ופרסם הנחיות איך להתאים את התרגול לרגישויות ומצבי חולי מגוונים. 

  • ?איפה אתה מלמד ומתי

    אני מלמד במרכז איינגאר יוגה בזכרון יעקב בימי שני בערב 19:30-21:00 ובימי רביעי בבוקר 06:30-08:00. בנוסף אני נותן שיעורים פרטיים בביתי בזכרון יעקב.

  • ?כמה עולה שיעור

    במרכז איינגאר, מנוי חודשי עולה כ250 ₪ ושיעור נסיון עולה 50 ש"ח. שיעור פרטי בביתי עולה 200 ₪. שיעור פרטי בבית הלקוח עולה 250 ₪.

  • ?מהי יוגה טיפולית ובאילו נושאים היא יכולה לעזור

    יוגה טיפולית יכולה לעזור בתחום רחב מאד של נושאים, החל מכיווץ שרירים, עבור דרך בעיות מבניות של השלד ומערכות פנימיות וכלה בדיכאון ובבעיות של מערכת העצבים. בשיטת איינגאר הקלאסית, יוגה טיפולית (או יוגה תרפיה) היא מפגש אחד על אחד בו המטפל מנחה את המטופל ועוזר לו לבצע סדרה של תרגילים המותאמים למצבו הבריאותי. 

  • ?האם יוגה תרפיה יכולה לעזור גם לבעיות נפשיות

    בהחלט. הפילוסופיה של היוגה ושיטות התרגול שלה מבוססת על הקשר בין הגוף, הנפש והתודעה. הרבה תופעות גופניות מקורן בשורש נפשי וגם להיפך: הרבה תופעות נפשיות מושפעות ממצב חילוף החומרים והמצב האנרגטי של הגוף. 

    אני משלב בעבודתי את הידע שפותח בשיטת איינגאר עם ידע ממקורות אחרים, המדגישים את יחסי הגומלין בין הגוף, הרגש והתודעה. בעבודה זו יש חשיבות רבה ליצירת מרחב בטוח עבור המתרגל שאני מלווה, מרחב שבו הוא יכול לגלות את הקשר בין תחושות הגוף לבין מחשבות וזכרונות שהוטבעו בגופו במהלך החיים. גילויים מסוג זה מאפשרים למתרגל "לפרום" בהדרגה את הצימוד בין חוויה מן העבר לבין ההטבעה הגופנית שהיא חוללה - ובכך לאפשר תהליך של הבראה.


  • ?לא תרגלתי קודם יוגה. איך אדע אם זה מתאים לי

    הכי פשוט זה להתנסות במספר שיעורים. כל אחד זכאי לבוא לשיעור נסיון אחד בתשלום מופחת. לאחר מכן אפשר להחליט אם להירשם כמנוי חודשי או לקנות כרטיסיה של מספר שיעורים. אני ממליץ לכל אדם הנכנס לעולם היוגה לקחת שיעור פרטי אחד, וזאת כדי להכיר את עקרונות היציבה הנכונה והנשימה הטבעית ולהקל על ההשתלבות בשיעורים הקבוצתיים.

  • ?איזה ציוד ואיזה לבוש צריך להביא לשיעור

    כל סטודיו לאיינגאר יוגה מחזיק ציוד משלו, כולל מזרונים ועזרי אימון. כך שהתלמיד צריך רק להביא בגדים נוחים לפעילות גופנית. יש תלמידים המעדיפים להביא איתם מזרון אישי.

  • ?תרגלתי קודם בשיטות אחרות, האם זה יפריע לי בשיעורים שלך

    לא.

  • ?כמה שיעורים בשבוע כדאי לי לקחת

    רוב התלמידים מתחילים עם שיעור אחד בשבוע. אם "נתפסת" ליוגה, סיכוי טוב שתגדיל/י אחרי זמן מה את מספר השיעורים לשניים בשבוע ואף יותר, תמורת תשלום קטן נוסף.  

  • ?כמה זמן נמשך השיעור שלך

    שיעור קבוצתי למתחילים נמשך שעה וחצי. שיעור מתקדמים נמשך שעתיים. שיעור פרטי נמשך בדרך כלל שעה אחת. 

  • ?איך משלמים לך

    במזומן, בצ'ק או בהעברה בנקאית.

  • ?האם כדאי לתרגל גם לבד בבית

    כן, אחרי מספר שיעורים עם מורה. תרגול עצמי חשוב מאד להתקדמות ביוגה. 20 דקות של תרגול יומי בבית ישפרו מאד את תחושת החיוניות במהלך ימי השבוע ואת ההתקדמות בתרגול הקבוצתי.

  • ?אפשר ללמוד יוגה משיעורים באינטרנט

    שיעורים באינטרנט הם כלי טוב לגיוון והעשרה. אבל מומלץ ליצור בסיס של ידע ותרגול עם מורה. מורה טוב ידע להתאים את התרגול לצרכים של המתרגל ולמנוע התפתחות של שגיאות העלולות לגרום לפגיעות עתידיות.

  • ?למה שאבוא דווקא אליך ולא למורה אחר

    כי אני נחמד, מנוסה ובא מאהבה. שיטת ההוראה שלי מבוססת על כמה עקרונות פשוטים, שאותם ניתן ליישם במגוון גדול של תנוחות יוגה. במקביל, אני מעודד את תלמידי לחוות את הקשר בין המימד הגופני של התרגול למימדים נוספים של היוגה, כגון המימד האנרגטי, המנטלי והפילוסופי. בהדרגה, תלמידים מתמידים נחשפים לקשר בין התרגול על המזרון לבין ההתנהלות במצבי חיים מחוץ לסטודיו. מוזמנים לעיין גם בדף תגובות המלצות של תלמידים.

Share by: